RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT JOUSTAVASTI

Jostec tarjoaa täydellisen tuotantolinjan asiakkaan tarpeisiin aina taikinan kaulauksesta pellin täyttöön ja käyttöön. Laitteemme soveltuvat erilaisten taikinoiden monipuoliseen muokkaamiseen aina trendikkäistä gluteenittomista ohutleipätaikinoista perinteisiin sitkotaikinoihin. Tarjoamme ratkaisuja niin taikinan muotoilulle, koristelulle ja panostukselle kuin pellinkäsittelyllekin. Rakennamme linjan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Olipa tuotantolinjan hankinnan lähtökohtana kapasiteettitarve tai leipomotilojen optimoitu käyttö, suunnittelemme ja toteutamme linjan tehokkaimpaan mahdolliseen tuotantoon yhdessä asiakkaamme kanssa.

KAULAIMET

Märälle ja sitkottomalle taikinalle optimoitu kaulainpää. Esim. näkkileipä, gluteeniton pizza. Kerralla ohutta taikinamattoa. Paksuus 1-5 mm. Lisälaitteena homogenisaattori, joka sekoittaa uuden ja jäännöstaikinan.
Ylöslyöntipöytä lukuisin lisälaittein.

Kuivalle ja sitkottomalle taikinalle sopiva kaulain kalibroinneilla.
Taikinamatto 1-8 mm. Soveltuu erilaisille koville ja kuiville taikinoille, esim. piirakan kuoritaikinalle tai sitkottomille ja kalibroiduille taikinoille.

Hellävarainen vehnätaikinan kaulain. Usean vaiheen käsittely välilevoilla. Soveltuu hiivapohjaisten taikinoiden kaulaukseen. Tuotteet esim. kahvileivät ja pehmeät sämpylät. Taikinamaton paksuus min. 2 mm.

Märän ja löysän taikinan kaulain. Paloittelee alkunauhan jonomuotoon. Useamman käsittelyn ja lepojaksojen jälkeen taikina säilyttää nousuvoimansa ja antaa parhaan lopputuloksen. Soveltuu erinomaisesti Ciabatta-leivän ja sämpylöiden tuotantoon. Taikinamaton paksuus aina 2 mm asti.

YLÖSLYÖNTIPÖYTÄ

Ylöslyöntipöytä, jossa on tarvittavat komponentit. Pöydän pituus määräytyy valittavista laitteista. Leikkuut, käännöt, rullaukset, hillotukset, pintakoristelut ja käsityötila eli kaikki tarvittava, eikä yhtään enempää.

Pintakoristeluyksikkö linjan osana. Kostutus, munavoitelu, liimaus ja sirottelu. Pestävä laite varustettuna pyörillä. Tarvittaessa ylimääräisen koristeaineen kierrätys.

PANOSTAJA

Yksisuuntainen panostuslaite panostaa pellille tai poikittaiselle hihnalle. Täyttää pellin kertapanostuksella esim. sämpyläkoneen jälkeen. Säädöt hihnanopeudelle, panostusmatkalle ja panostusviiveelle. Vakiolaitteella max. 700 mm panostusmatka ja hihnaleveys 650 mm.

Kaksisuuntainen panostaja täyttää pellin sekä pituus- että poikittaissuuntaan. Monipuolisesta tuotannosta saa täyden hyödyn kaksisuuntaisella panostuksella. Panostuspituudet normaalisti 700 mm asti ja hihnaleveydet 650 mm.

Vetopanostaja teolliseen tuotantoon. Täyttää nostatuskaapin laudat tai –hihnat. Soveltuu verkkokuljettimella varustettuna myös suoraan uunisyöttöön. Vakiohihnaleveydet 400 ja 650 mm. Panostuspituudet 4 m asti.

PELLINKÄSITTELY

Pellinkäsittelyä tuotantolinjan jälkeen. Pellin nosto vaunusta, pellin paperointi – tuotteet pellille – paistopinnan täyttö ja –siirto automaattisesti. Kapasiteetit aina 800 peltiä/h asti. Soveltuu rajoitetusti myös patonkipeltien ja vuokien käyttöön.

Jatkuvatoiminen paperointilaite tuotantolinjassa. Tuoteaihiot paperille ja paperin katkaisu tuoterivien välistä. Tuoteryhmä leikatulla paperilla seuraavaan käsittelyyn.

Isojen peltien ja leivinlautojen paperointilaite. Soveltuu suljettujen peltikiertojen paperointiin. Paperirullan leveys 800 mm ja pellin pituus 2 m asti.

SPIRAALI

Varmatoiminen ja kestävä jäähdytysspiraali. Ulkopuolinen voimansiirto mahdollistaa tuotteiden sisäänviennin ja ulostuonnin varioinnin lähes rajattomasti.